Vyhledávání
Výhody nákupu u nás
- zboží expedujeme do 24 hodin
- jsme specialisté na kávovary a kávu
- doprava nad 2 500,- Kč ZDARMA
- garance původu zboží
- ke kávovarům zajišťujeme servis
- asistence během nákupu
- on-line podpora
- široký výběr kvalitních produktů
- nadstandardní služby
- možnost vrácení zboží do 3 týdnů
- poradenství profesionálních baristů

 

Anketa
Jakou kávu si rádi dopřejete?
Kontakt

Profesionální-kávovary.cz

Karlín 115

696 14 Čejč

Tel.: 776 035 705

info@profesionalni-kavovary.cz

O kávě

Škola kávy s.r.o.

Škola kávy s.r.o. Vážení návštěvníci, dovolujeme si Vám představit Školu kávy s.r.o. - firmu, kde kávu opravdu milují (stejně jako my:) a jsou odborníci na pravém místě, protože když se dělá něco s láskou, tak se to dělá vždy nejlépe. Škola kávy pořádá odborné semináře, které jsou určeny opravdu pro každého a mají více úrovní. Pokud jste tedy profesionál, který chce zlepšit své dovednosti či pouhý milovník kávy určitě se do některého typu semináře přihlašte. Škola kávy pořádá také soutěže baristů. Poslání Školy kávy Posláním Školy kávy je nejen zvyšovat úroveň baristů po stránce teoretické i praktické, ale také poskytovat nestranné a co nejkvalitnější služby v gastronomii…
29.4.2009

Největší cappuccino na světě

Příznivci cappuccina si přišli na své v Praze. Osmdesátka baristů z dvanácti zemí světa se zde pokoušela překonat sedm let starý rekord Itala Ettora Diany a připravit největší hrnek cappuccina na světě. Se 2117 litry nápoje se jim to nakonec podařilo a zapsali se do Guinessovy knihy rekordů. Na výrobu lahodného nápoje spotřebovali baristé 300 litrů espressa a 1700 litrů mléka. Nakonec dokonce překonali 2009 litrů, což byl objem připraveného hrnečku. "Cappuccino obsahuje samozřejmě taky mléčnou pěnu a ta mléčná pěna tvoří takový kopeček na tom cappuccinu," vysvětlila způsob, jakým bylo možné překonat objem šálku, pořadatelka akce Štěpánka Havrlíková. Příprava…
8.2.2009

Káva ILLY

Výroba kávy Dvě hlavní odrůdy kávy – Arabica a Robusta. Kromě jiného je rozdíl v náročnosti pěstování (Arabica je pěstována ve vyšších nadmořských výškách), ale snad nejvýraznějším rozdílem je obsah kofeinu – Arabica má na rozdíl od Robusty třetinový obsah kofeinu. Za hlavní vlastnost dobrého espressa lze považovat jeho vyváženou chuť. Úspěch chuti illy espressa spočívá v harmonii mezi kyselostí a hořkostí. Použitím jednoho druhu kávy však této harmonie není možné dosáhnout. Illy je proto směsí devíti kvalitních druhů odrůdy Arabica. Jednotlivé kroky výroby kávy: Sklizeň – na jedné větvi můžeme najít kávové boby různého stupně zralosti…
29.9.2008

Historie kávy

Stručně o kávě Černá, horoucí, hořká, voňavá... taková je káva, nápoj, který se stal takřka neodmyslitelnou součástí našich zvyků a potravy. Stejně jako je tomu u ostatních exotických produktů, ani historie kávy se neobejde bez jakési záhadné glorioly a legend. Existuje mnoho příběhů, více či méně důvěryhodných, o původu a vlastnostech kávy. Všechny tyto příběhy o kávě dýchají vůní dalekých a zvláštních míst. Legenda o pastevci a kávě Nejpopulárnější a nejrozšířenější legenda je pravděpodobně ta o jemenském pastevci koz, který si jednou všiml zvláštního stavu vzrušení v jeho stádě, v době, kdy se mělo klidně popásat. Důvod této bujnosti byly malé bobule – červené plody rostoucí na…
29.9.2008